Tips när du ska köpa en barncykel

När det är dags för ditt barn att få en egen cykel, så finns det en del saker att tänka på. Det är viktigt att det är en lagom stor cykel, som passar för barnet samt att barnet måste ju så klart gilla sin cykel med. När det gäller barncyklar så gäller det ju att först hitta rätt storlek för just ditt barn. Tänk på att du inte kan köpa en cykel som barnet ska växa in i, utan det måste vara rätt storlek direkt. Man brukar generellt gå efter barnets ålder men det viktigaste du ska titta efter är barnets längd. Det kan vara en god idé att ta med barnet till en cykelaffär, så att han eller hon kan testa att sitta på den. Om tårna når ner till backen, då är det rätt höjd på cykeln.

Tips – tänk även på säkerheten

Utöver att köpa en barncykel till barnet, se till att även köpa till saker så att barnet kan cykla säkert. Alla barn ska ha hjälm på sig då de cyklar, oavsett vad för cykel de sitter på. Dels är det lag på cykelhjälm för barn under 15 år, dels är det något som skyddar och kan rädda liv. Se till så att det är rätt passform på hjälmen. Den ska inte sitta för löst eller för hårt. Den ska täcka både panna och bakhuvud.

Vissa barncyklar, oftast de under 18 tum, de kommer utan lampor, men det kan vara idé att köpa till detta och montera på barncykeln. Sätt även på reflexer på cykeln, så att barnet alltid syns!

Köp en bra barncykel

Om du ska köpa en cykel för ditt barn, så tipsar vi gärna om Declathon, som har ett brett utbud av cyklar för barn. Där kan du hitta allt från springcyklar, så väl som barncyklar för äldre barn.