Tips för dig som behöver glasrör

Glasrör är som det låter, rör tillverkade av glas. En del glasrör används idag på olika laboratorier så väl som inom olika industrier. Dock kan glasrör även användas av olika designföretag. Du som är ute efter riktigt bra glasrör, du kan hitta det hos Mirit Glas. De glasrör och glasstavar som de tillverkar, de kan bland annat används för industriella processer. De kan även användas för elektroniks belysning så väl som för levande ljus. Är du ute efter att ha en viss form på dem, så går det att ordna med hjälp av värmebehandling. Dessutom kan du få dina glasrör med hål eller med särskilda bearbetningar av kanten.

Tips för dig som vill hitta bra glas

Är det inte just glasrör du är ute efter, utan annan typ av glas? Då kan det vara så att du även kan hitta just det hos Mirit Glas. Detta företag är nämligen experter på det mesta som har med glas att göra. Det innebär att de kan erbjuda en mängd olika produkter i glas. Det glas som de har, det används idag främst inom medicinsk och forskning samt även för marin och offshore, belysning, design och mekanik.

Brett utbud av glasrör och glasstavar

Det som Mirit Glas har, det är Nordens största utbud av just glasrör och glasstavar. Glasrören kan bland annat användas för olje- och vattennivåglas i fartyg så väl som de kan användas för tankar, kompressorer med mera. Eftersom de är i glas, så är de genomskinliga. Det gör att du då enkelt kan övervaka vad det än är för process i dem.

När det gäller tjocklekar och storlekar så finns det ett brett utbud av detta. Glaset i sig står emot kemikalier på bra sätt om du väljer att ta den som är tillverkad i borosilikatglas. Sedan så har du även alternativ som kvarts och sodaglas. Vissa rör finns i rektangulära former.