3 anledningar till varför liveshopping förändrar digital handel

När många varumärken och butiker var tvungna att stänga sina butiker under pandemin experimenterade marknadsförare allt mer med ett annat sätt att nå kunder och driva försäljning: livesändningen, även känd som liveshopping. Det som liveshopping handlar om, det är att bygga gemenskap och engagemang på sätt som tidigare inte var tillgängliga med e-handel.

Genom att erbjuda en möjlighet till omedelbar anslutning och interaktion i ögonblick när människor är redo att vidta åtgärder, bör marknadsförare betrakta livehandel som en viktig del av deras mix när de vill nå kunder.

Här är tre anledningar till varför liveshopping är populärt hos både varumärken/butiker och kunder.

Fördjupar kundrelationerna

Live shoppingevenemang ger en unik möjlighet för varumärken att förbättra sin attraktion hos kunder och skapa ännu mer meningsfulla och långvariga relationer med dem.

Det finns en ökande efterfrågan på autenticitet hos konsumenterna. Och det finns inget mer “riktigt” än att gå live. Då kan kunderna se vad de kan köpa samt att det ökar att de vill köpa.

Ökar engagemanget och når nya kunder

Live shoppingevenemang kan hjälpa dig att öka försäljningen, öka engagemanget på dina ägda webbplatser och appar och nå nya målgrupper.

Driver övervägande och köp

Ungefär som hur en konversation mellan en kund och en personal i en butik kan hjälpa till att driva ett slutgiltigt köpbeslut, kan livehandel introducera aktuell information och specialerbjudanden för att vägleda kunder längs deras köpresa snabbare.

Live shopping förändrar hur vi handlar och ger företag och shoppare en ny personlig upplevelse som tidigare saknats i e-handeln. De tre skälen ovan syftar till att visa varför denna transformation omfamnas så snabbt av både varumärken och kunder.

Få hjälp med att nå ut

Om du har en butik, både en fysisk och en e-handel och vill utvecklas än mer, så kan det vara läge att satsa på detta med live shopping. Du kan då få en närmare relation med dina kunder, trots att allt sker digitalt. Vill du ha en bra hjälp med att komma igång med detta, så kan det vara värt att vända dig till ELISA. Detta företag har flera tjänster, bland annat att gå live, överallt. De hjälper dig även med att integrera din webbutik, integrering av betalningar och frakt. De har även en mängd andra fantastiska funktioner du kan ta del av.

Liveshopping samt automatisering av dina flöden via Webbshipper gör att bekvämare, för både dig och för dina kunder.